Bart Jan Kuit nieuwe voorzitter Apollo

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo nam voorzitter Lambert Vos na 16 jaar afscheid. Lambert kijkt terug op een mooie periode als voorzitter, die begon op 20 februari 2008 en eindigde op 13 maart 2024. Vanzelfsprekend heeft Lambert de afgelopen periode gereflecteerd op al die jaren, wat er allemaal is gebeurd en welke bijzondere activiteiten er zijn geweest.

Drie jubilea (110 jaar in 2008, 120 jaar in 2018 en 125 jaar in 2023) zijn gevierd met de vereniging, met prachtige jubileumactiviteiten. MGM-concerten vonden plaats in 2009, verschillende Rabo-concerten, de opening van het Rijksmuseum in 2013, het concours in Beuningen in 2011, Rocking all over De Wiek met Big John en SWE, het project Brede School waarbij Apollo het eigen Apollohuis aan de Molenstraat verruilde op 22 mei 2010 voor de nieuwe locatie binnen de Brede School aan de Postweg, waarbij de laatste contractuele puntjes pas in december 2019 werden afgewikkeld, en de bestendiging van het Koninklijk predicaat in 2011, dat voor het eerst aan de vereniging werd verleend in 1958.

De Corona-periode is door de vereniging goed doorstaan, maar er waren ook andere activiteiten zoals bloemen- en speculaasacties, verkleedpartijen als Zwarte Piet met de Pietenband, en verschillende voorbeelden van lief en leed binnen de vereniging waar de voorzitter de vereniging mocht vertegenwoordigen. Lambert heeft dit altijd met volle overtuiging en trots gedaan. Hij bedankt al zijn medebestuursleden in de verschillende bestuurssamenstellingen van de afgelopen jaren voor hun samenwerking en is erg blij dat het bestuur nu weer compleet is.

De nieuwe voorzitter is Bart Jan Kuit, die vorig jaar, na een jarenlange muzikale pauze, weer bij Apollo de trombone heeft opgepakt. Bart Jan was eerder bij Apollo van 2001 tot 2008, waarbij hij ook een aantal jaren voorzitter is geweest. Bart Jan zal samen met de leden van Apollo verder invulling geven aan de muzikale visie “Samengaan voor muzikale groei”, die vorig jaar is vastgelegd.

Tijdens de ALV werd voorzitter Lambert Vos benoemd tot erelid van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo. Voordat hij voorzitter werd in 2008, bekleedde hij de functies van secretaris en penningmeester in de periode 1988-1997. In de tussenliggende periode was hij actief in verschillende commissies. Zijn benoeming tot erelid is dan ook een blijk van waardering die door de hele vereniging wordt gedeeld. Het zal voor Lambert persoonlijk wel weer even wennen zijn, en de vrijkomende tijd zal zichzelf wel gaan invullen.

IMG 20240314 WA0000