Slagwerkensemble Apollo de Wijk zoekt dirigent

Beschikbaar sinds: 22 JUL 2023
Sluiting aanmeldingstermijn: 15 SEPT 2023
Vereniging: Koninklijke Muziekvereniging Apollo - de Wijk (Drenthe)
Speelniveau: 4e divisie
Repetitie op: donderdagavond

De leden van het slagwerkensemble van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk (Drenthe) zoeken een enthousiaste, inspirerende dirigent, die samen met ons wil bouwen aan de muzikale toekomst.

Wie zijn wij?
Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk is een veelzijdige vereniging die bestaat uit een blokfluitgroep, opleidingsorkest, jeugdorkest, harmonieorkest en een slagwerkensemble.

Het volwaardige slagwerkensemble, met een gevarieerd repertoire, bestaat uit een enthousiaste groep van 18 leden en heeft een diverse samenstelling qua leeftijd, niveau en ambitie. De muzikanten willen kwalitatief goede muziek maken, maar vinden een gezellige repetitie of optreden minstens zo belangrijk.

Apollo neemt een centrale plaats in binnen de samenleving van de Wijk. Activiteiten binnen de gemeenschap worden muzikaal opgeluisterd (optochten tijdens het dorpsfeest, Sint-Maarten, Sint-Nicolaas en de aubade tijdens Koningsdag) en ook is er jaarlijks het voorjaarsconcert, waarbij de gehele vereniging zich presenteert aan donateurs en overig publiek. Apollo is een vereniging met een rijke traditie: Dit jaar vieren we het 125-jarig jubileum.

Wie zoeken wij?
Het slagwerkensemble zoekt een inspirerende dirigent (m/v) die zich thuis voelt in boven beschreven schets van het slagwerkensemble én graag nieuwe muzikale uitdagingen met ons aangaat. Kortom, bent u de dirigent die:

• energiek, enthousiasmerend maar ook duidelijk is;
• humor heeft, maar serieus is wanneer nodig;
• muzikanten met verschillende leeftijden, niveaus en ambities vakkundig kan boeien, motiveren en binden;
• het beste uit ons haalt als slagwerkensemble, maar aandacht heeft voor individuele ambities en capaciteiten;
• mensen durft aan te spreken en opbouwende feedback kan geven;
• communicatief competent is, en kan samenwerken met: leden, bestuur, muziekcommissie en professionals/artiesten;
• creatief is en een muzikale programmering kan verzorgen die past bij het doel om interessant te zijn voor muzikanten én publiek;
• tijdens optredens een presentator kan zijn richting publiek;
• beschikt over de vereiste diploma’s/dirigenten opleiding gevolgd heeft of door ervaring verkregen gelijkwaardig niveau heeft;
• bewerkt / arrangeert muziekwerken t.b.v. het slagwerkensemble (pre);
• thuis is in een breed scala van muziekstijlen, van pop/rock tot zowel klassiek als licht;
• oog heeft voor de instroom van jongeren;
• plezier heeft en maakt tijdens de repetities en optredens dat bij het uitoefenen van een hobby hoort.

Praktische informatie
Het slagwerkensemble repeteert op de donderdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in een prachtige oefenlocatie in de Brede School van de Wijk, waarin de vereniging ook haar eigen onderkomen heeft (vergaderruimte, muziekbibliotheek, bar).

Sollicitatieprocedure
Zijn wij het slagwerkensemble waar u naar zoekt en zoeken wij u? Stuur dan uiterlijk 15 september 2023 een CV inclusief motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op basis van een selectie door de Benoemings- en Adviescommissie (BAC) worden er eind september / begin oktober 2023 sollicitatiegesprekken gevoerd en proefdirecties gehouden. Tevens kunnen er referenties worden opgevraagd.

Heeft u vragen over deze vacature dan kunt u contact opnemen met Leon Nijmeijer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.