Geslaagd reünieconcert Apollo

Apollo is opgericht in 1898 en na 125 jaar nog steeds springlevend.

Afgelopen zaterdag vierde Apollo een gezellige en geslaagde reünie-dag waarvoor in totaal 58 oud-leden vanuit het hele land terug naar de Wijk waren gekomen. Leden en reünisten werden ontvangen met koffie en wat lekkers, aangeboden door Coop Dunnink de Wijk

Zaterdagmiddags werd er hard gerepeteerd door het slagwerkensemble en het harmonieorkest, samen met 40 meespelende reünisten, om er een zeer speciale avond van te maken.

Tussen de repetitie en het concert was er gelegenheid om gezellig bij te babbelen met verhalen uit de oude doos, onder het genot van een hapje en een drankje.

’s Avonds werd er teruggekeken naar 125 jaar Apollo en werd er muziek gespeeld uit die lange periode. De avond werd geopend door onze jeugd, afwisselend het opstart- en jeugdorkest o.l.v Ilona Slomp. Zij speelden o.a. De Muziekfabriek, Toccata in d minor en de K3 hitmix. De sfeer zat er al goed in.

Voor de pauze wisselden het slagwerkensemble, o.l.v. Herman Fokkema, en het harmonieorkest, o.l.v. oud-dirigent Peter van der Broek, elkaar af. Hierin speelden ook de reünisten mee. Het publiek kon genieten van Conquest of Paradise, Arsenal, From Rock Shuffle, Sound of Silence, Hobbits, I Save the Day, Let me Entertain you en Abba Gold.

Het programma werd na de pauze vervolgd door het harmonieorkest in haar huidige bezetting o.l.v. John Blanken. Het orkest speelde Overture uit Tommy, Leichte Kavallerie, Hymn to the Fallen en Glenn Miller Medley.

Na afloop van het 125 jarig Reünie Concert was er een gezellige after-party in de kantine van de sporthal.

Apollo kan terugkijken op een geslaagde reünie-dag!

Meer speciale jubileumconcerten dit jaar
Het harmonieorkest sluit het bijzondere jaar af met een winterconcert in de Samenstroom in Meppel op zaterdag 16 december.

Reunieconcert2023 3Reunieconcert2023 2Reunieconcert2023 1