Jan Van der Roost dirigeerde Apollo: indrukwekkend concert op bijzondere locatie

Op zondag 11 juni om 14.00 uur speelde het harmonieorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk een concert onder leiding van de bekende dirigent en componist Jan Van der Roost. Het programma ‘Firework’ (naar het gelijknamige werk van Van der Roost) speelde zich af op een wel heel bijzondere concertlocatie: de Brandweerkazerne de Wijk – Koekange.

Het concert maakt onderdeel uit van het Groningen Brass Experience (GBE), dat in samenwerking met de Muziekbond Groningen/Drenthe de Ommeland concerten organiseerde en verschillende gasten beschikbaar stelt om met orkesten uit de regio een muzikale activiteit te organiseren.

Zo kreeg Apollo de kans om een dag met Jan Van der Roost te werken. Jan Van der Roost (1956) is een Belgische componist en dirigent. In de wereld van harmonieorkesten is het een beroemde naam. Van der Roost schreef al meer dan 100 werken die over de hele wereld worden gespeeld.

Er was door het orkest de afgelopen maanden gerepeteerd op een aantal werken van de componist. In de ochtend zijn samen met Van der Roost de puntjes op de ‘i’ gezet. Apollo speelde Firework!, Grimm’s Fairytale Forest, Canterbury Choral, Puszta en Arsenal.

Bedankje uit de Wijk
Het orkest kreeg een lunch aangeboden door Drenthe Boert Bewust. Na afloop van het concert kreeg Van der Roost als bedankje een pakketje met Drentse lekkernijen en een verzamelalbum van de Historische Vereniging de Wijk-Koekange en COOP.

Meer speciale jubileumconcerten dit jaar
Het concert was onderdeel van het 125-jarig jubileum van Apollo. Er staan nog meer jubileumactiviteiten op de planning. Op 7 oktober wordt het jubileum gevierd met alle huidige leden én oud-leden: een reünie met concert. Het slagwerkensemble viert het jubileum met een concert op 25 november, met medewerking van René en Erika Karst. Het harmonieorkest sluit het bijzondere jaar af met een winterconcert in De Samenstroom in Meppel op zaterdag 16 december.